BAZENUNS.RS

 

07. 09. 2018. Vera Barišić NUNSKomentari (0)

Početak suđenja po tužbi Popovića protiv KRIK-a odložen za januar

Početak suđenja po tužbi ministra zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića protiv Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) odložen je danas u Višem sudu u Beogradu za 17. januara sledeće godine jer se Popović nije pojavio zbog službenih obaveza.

Popović je danas trebalo da bude saslušan, a njegovi zastupnici su naveli da je prošle sedmice potvrdio da će doći, ali da je morao na službeni put u Rusiju.

On je tužio KRIK-a zbog teksta "Popović 'visokorizičan' za ofšor agenciju", u kojoj piše da poseduje poslove i imovinu vredne više od 100 miliona američkih dolara, da kontroliše kompanije registrovane u ofšor zonama, ali i da je u izveštaju advokatske kancelarije "Appleby", koja se bavi osnivanjem ofšor kompanija, označen kao klijent visokog rizika. 

Tekst je napisan na osnovu mejlova i dokumentacije procurile iz te kancelarije, u okviru međunarodnog novinarskog projekta "Rajski papiri", u kojem je učestvovao i KRIK.

To je četvrta tužba koju je Popović početkom ove godine podneo protiv KRIK-a i sve se odnose na ista otkrića iz projekta "Rajski papiri". 

Svakom tužbom Popović traži odštetu od milion dinara zbog povrede časti, ugleda i dostojanstva. 

 


Ovaj tekst je proizveden u okviru projekta Pravni saveti i zastupanje na sudu za članove NUNS - a koji podržava je organzacija Civil Rights Defenders.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar