BAZENUNS.RS

 

09. 10. 2018. Vera Barišić NUNSKomentari (0)

Ponovljeno suđenje po tužbi Srđana Ilića protiv Peščanika pomereno za februar

Glavna rasprava na ponovljenom suđenju po tužbi fotografa Srđana Ilića protiv portala Peščanik, koja je trebalo da počne danas u Višem sudu u Beogradu, pomerena je za 12. februar sledeće godine.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Viši sud je na prvom suđenju odbio Ilićev tužbeni zahtev, a Apelacioni sud ukinuo jeprvostepenu presudu i predmet vratio na ponovno suđenje.

 

Ilić je tužio Peščanik, urednice portala Svetlanu Lukić i Svetlanu Vuković i Slobodana Tomićazbog teksta "Šibicarski trikovi" objavljenog 13. aprila 2015. godine. U tom tekstu Tomić je pisao o padu vojnog helikoptera 13. marta 2015, kada je poginulo sedamosoba, kao i o dve fotografije Tanjuga, odnosno Srđana Ilića, tražeći da pojasne zašto se najednoj fotografiji sa mesta pada helikoptera vidi dalekovod, a na drugoj ga nema.

 

Ilić je podneo tužbu jer je u tekstu, kako je naveo, izneta jasna tvrdnja da je menjao sadržajfotografije, što se u novinskoj fotografiji smatra neetičkim i najstrože zabranjenim. Za povredu časti i profesionalnog ugleda, kao i za pretrpljni strah zbog objavljivanja neistinitih,nepotpunih i netačnih informacija Ilić traži 700.000 dinara.

 

Ovaj tekst je proizveden u okviru projekta Pravni saveti i zastupanje na sudu za članove NUNS - a koji podržava je organzacija Civil Rights Defenders.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar