BAZENUNS.RS

 

17. 09. 2016. CINSKomentari (0)

Pretnje novinarima moraju da prestanu

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) poziva institucije Srbije da pronađu i kazne odgovorne za pretnje smrću predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV)Nedimu Sejdinoviću, programskom uredniku NDNV-a Dinku Gruhonjiću i njihovim porodicama.

„Treba vas sve pobiti po kratkom postupku“ i „plivaćete Dunavom uskoro“, navodi se u pismu prepunom uvreda u kome se traži i ostavka Sejdinovića, uz reči: „a mi vas već pratimo, kao i vaše porodice.“

 

U saopštenju NDNV-a se navodi da je u proteklim danima njihovo rukovodstvo na društvenim mrežama dobilo niz pretnji smrću i nasiljem. O tome je obavešteno Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal, koje se do danas nije oglasilo.

 

Najnovije pretnje su na adresu NDNV-a stigle pismom naslovljenim na Nedima Sejdinovića, o čemu je NDNV obavestio policiju i javno tužilaštvo u Novom Sadu. Pismo je potpisano sa „Udruženje Mađara, Rusina, Srba i Slovaka“, a na poštanskom pečatu se vidi da je poslano iz Beograda.

 

Bez otkrivanja i sankcionisanja onih koji upućuju ovakve pretnje, neće biti ugrožena bezbednost samo novinara nego i svih građana Srbije.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar