BAZENUNS.RS

 

28. 02. 2018. Vera Barišić NUNSKomentari (0)

Suđenje Vrbaški protiv RTV-a i novinara odloženo zbog snega

Suđenje po tužbi vlasnika firme SCOM iz Feketića Vladimira Vrbaškog protiv Radio-televizije Vojvodina (RTV), nekadašnje glavne i odgovorne urednice informativnog programa i novinara Predraga Ćurčije danas nije održano u Višem sudu jer ni tužilac ni tuženi zbog snega nisu mogli da dođu iz Novog Sada u Beograd.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Sledeće ročište zakazano je za 30. oktobar.

Sudija Irena Garčević rekla je da ju je zastupnik tužioca jutros pozvao telefonom i zamolio da ročište odloži jer ne može da dođe iz Novog Sada zbog "vremenskih neprilika".

Kako je dodala, zastupnik tužioca preneo je molbu i advokata tuženih da ročište iz istih razloga bude odloženo.

Vrbaški je tužio RTV, urednicu Marijanu Jović Lainović i novinara Predraga Ćurčiju zbog priloga emitovnog 14. maja 2016. u "Vojvođanskom dnevniku" na RTV o stanarima objekata bivše Prve uprave u Gakovu koji su danima bili bez struje. U prilogu se kaže da je Vrbaški vlasnik tih stanova.

U tom prilog, kako se navodi u tužbi, Ćurčija je rekao: "Gospodinu Vrbaškom, vlasniku firme SCOM iz Feketića, novom vlasniku ovih stanova, ostavili smo poruku u Trećoj upravi u Gakovu da odgovori na pitanja šta će biti sa stanarima u ovom naselju. Međutim, do danas nam se nije javio. On je, inače, poznat po tome što je u ataru Gakova njegova firma uzurpirala više od 2.500 hektara državnih oranica. Odgovor i dalje čekamo".

Vrbaški je naveo da je tom izjavom označen kao kriminalac i da to "šteti njegovom ugledu i pričinjava duševnu bol" i ima "negativan uticaj na poslovnu delatnost privrednih društava kojih je vlasnik ili suvlasnik", pa je na ime obeštećenja zatražio 10 miliona dinara.


 

Ovaj tekst je proizveden u okviru projekta Pravni saveti i zastupanje na sudu za članove NUNS - a koji podržava je organzacija Civil Rights Defenders.

 


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar