BAZENUNS.RS

 

01. 12. 2015. Strahinja Miličević SportKomentari (0)

Terzić: Niko ne sme da napada novinara “Sporta”

Niko iz Crvene zvezde nije želeo da bude povezan sa ocem Filipa Maksića, koji je u nedelju napao novinara “Sporta” Aleksandra Marojevića.

Zvezdan Terzić

Zvezdan Terzić

Podsetimo, Maksić senior je nasrnuo na novinara tokom utakmice kadeta Crvene zvezde i Vojvodine, poručujući mu da se na pretnjama neće zaustaviti, samo zato što je “Sport” prvi objavio sliku Zvezdinog kadeta u trenerci Partizana.

 

Generalni direktor crveno-belih, u ostavci Zvezdan Terzić, je bio iznenađen kada smo ga dan kasnije pitali o ovom slučaju.

 

- Nisam čuo za to, niko me iz omladinske škole nije obavestio. Niko nema pravo da vređa novinare, bez obzira na to odakle dolaze i koji je razlog nezadovoljstva. Ne mogu da iznesem zvaničan stav o tome u ovom trenutku, pošto ne znam o čemu se radi. Istražićemo šta se tačno desilo i reagovati adekvatno - rekao je Terzić.

 

Direktor mlađih kategorija Crvene zvezde Dragan Mladenović je istakao da Maksićevo nasilničko ponašanje nije odgovoran klub.

 

- Kako da odgovaramo za ponašanje nekoga ko nije član kluba? On je tu bio samo u funkciji navijača, tako da na njegovo ponašanje nismo mogli da utičemo. Što se tiče slučaja naših kadeta koji su kačili svoje fotografije u opremi Partizana, predao sam izveštaj onome kome e trebalo, i što se mene tiče, taj slučaj je zatvoren - rekao nam je Mladenović.
Kadeti Zvezde Filip Maksić i Srđan Rakić, koji su se slikali u obeležjima Partizana, suspendovani su do daljeg.

 

 

UNS: Maksićevo ponašanje je nedopustivo

 

Povodom skandaloznog napada na novinara “Sporta”, oglasilo se i Udruženje novinara Srbije.

 

- Uvrede i pretnje novinarima su nedopustive, kao i uostalom bilo kome. Novinari su posebno zaštićeni od ovakvih postupaka, jer rade posao od javnog značaja i zato smo tražili i izborili se da pretnje novinarima budu kažnjive po Krivičnom zakoniku kao, na primer, pretnje sudiji ili tužiocu. Svako ko je nezadovoljan pisanjem novinara ima pravo na demanti ili odgovor, naravno, ako za to ima povoda - poručio je generalni sekretar UNS-a Nino Brajović.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar