BAZENUNS.RS

 

11. 04. 2018. Vera Barišić NUNSKomentari (0)

U oktobru ponovno suđenje po tužbi fotografa Srđana Ilića protiv Peščanika

Glavna rasprava na ponovljenom suđenju po tužbi fotografa Srđana Ilića protiv portala Peščanik počeće 9. oktobra, odlučeno je danas na pripremnom ročištu u Višem sudu u Beogradu.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Sud je na prvom suđenju odbio Ilićev tužbeni zahtev, a Apelacioni sud ukinuo je prvostepenu presudu i predmet vratio na ponovno suđenje.

Ilić je tužio udruženje građana Peščanik, urednice portala Svetlanu Lukić i Svetlanu Vuković i Slobodana Tomića zbog teksta "Šibicarski trikovi" objavljenog 13. aprila 2015. godine.

Tomić je u tekstu pisao tome gde se nalazio tadašnji ministar odbrane Bratislav Gašić neposredno pre i nakon helikopterske nesreće u Beogradu 13. marta 2015. godine u kojoj je poginulo sedam osoba.

On je pisao i o dve fotografije Tanjuga, odnosno Srđana Ilića i tražio da pojasne zašto se na jednoj fotografiji sa mesta pada helikoptera vidi dalekovod, a na drugoj ga nema.

Ilić je podneo tužbu jer je u tekstu, kako je naveo, izneta jasna tvrdnja da je menjao sadržaj fotografije, što je u novinskoj fotografiji neetičko i najstrože zabranjeno i traži 700.000 dinara za povredu časti i profesionalnog ugleda, kao i za pretrpljni strah zbog objavljivanja neistinitih, nepotpunih i netačnih informacija.

Na ročištu u oktobru treba da budu saslušani Ilić, Svetlana Lukić i Slobodan Tomić.


 

 


Ovaj tekst je proizveden u okviru projekta Pravni saveti i zastupanje na sudu za članove NUNS - a koji podržava je organzacija Civil Rights Defenders.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar