BAZENUNS.RS

 

27. 11. 2018. Vera Barišić NUNSKomentari (0)

Ukinuta presuda po tužbi Obradovića, ponovno suđenje

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Višeg suda kojom je odbačena tužba bivšeg predsednika NUNS-a Vukašina Obradovića protiv vlasnika i glavnog i odgovornog urednika TV Pink Željka Mitrovića i urednika informativnog programa te televizije Gorana Gmitrića zbog povrede časti i ugleda i predmet vratio na ponovno suđenje.

Foto: Medija centar

Foto: Medija centar

U rešenju Apelacioni sud je naveo da prvostepeni sud nije dao jasne, argumentovane i na zakonu zasnovane razloge za svoju odluku i da je nejasno na osnovu čega je zaključio da informacije iznete u tekstu nisu podobne da povrede čast i ugled Obradovića.

Obradović je tužio Mitrovića i Gmitrića jer je TV Pink 25. januara 2016. godine prenela Mitrovićevo otvoreno pismo u kome se iznosi, kako se navodi u tužbi, niz neistinitih informacija i uvreda. Na ime naknade za povredu časti i ugleda Obradović je tražio 600.000 dinara.

Mitrović je u pismu naveo da je Obradović najpre prihvatio pa zatim odbio učešće u emisiji "Teška reč", da je "nedovoljno inteligentan", da mu je Obradović slao SMS poruke u pijanom stanju, da pokušava da TV Pink oduzme pravo na prikazivanje dokumentarnog programa o društvenim devijacijama. 

Viši sud je u obrazloženju presude naveo da sporni navodi u pismu jesu prouzrokovali "određena negativna osećanja" kod Obradovića, ali da je "priroda" tih navoda takva da "nisu prouzrokovali povredu časti i ugleda".

 

Ovaj tekst je proizveden u okviru projekta Pravni saveti i zastupanje na sudu za članove NUNS - a koji podržava je organzacija Civil Rights Defenders.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar