BAZENUNS.RS

 

25. 01. 2018. Vera Barišić NUNSKomentari (0)

Urednik Informera opet nije došao na suđenju po tužbi Žena u crnom

Vlasnik i glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Informer" Dragan Vučićević ni danas se nije pojavio u Višem sudu u Beogradu na suđenju po tužbi organizacije Žene u crnom, pa je novo ročište zakazano za 8. mart.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Pravni zastupnik Vučićevića rekao je da je urednik "Informera" otišao na "iznenadni službenu put u Beč" i da kao dokaz može da dostavi putni nalog i kopiju pasoša.

Sudija je rekao da saslušanje tuženog nije obavezno, ali da će dati priliku Vučićeviću da govori na narednom ročištu pošto je reč o medijskom predmetu, kao i da je u interesu Vučićevića da dođe u sud.

Žene u crnom tužile su Vučićevića zbog teksta "Žene u crnom najveći strani plaćenici" koji je objavljen 9. novembra 2016. godine u kojem su, kako su navele, namerno izneti netačni podaci o visini i načinu finansiranja sa ciljem da se izvređa, uruši ugled i označi kao državni i nacionalni neprijatelj organizacija koja je najpoznatija po antiratnom aktivizmu.

 

Ovaj tekst je proizveden u okviru projekta Pravni saveti i zastupanje na sudu začlanove NUNS - a koji podržava je organzacija Civil Rights Defenders.

 


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar