BAZENUNS.RS

 

25. 12. 2017. Vera Barišić NUNSKomentari (0)

Vlasnik Informera ni danas nije došao na suđenje po tužbi Žena u crnom

Vlasnik i glavni i odgovorni urednika dnevnog lista "Informer" Dragan Vučićević ni danas se nije pojavio u Višem sudu na suđenju po tužbi organizacije Žene u crnom, pa je ročište odloženo za 25. januar naredne godine.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Žene u crnom tužile su Vučićevića zbog povrede ugleda časti i dostojanstva, kao i iznošenja neistinitih informacija u tekstu "Žene u crnom strani plaćenici" koji je objavljen 9. novembra 2016. godine.

Ta organizacija tvrdi da su u tekstu namerno izneti netačni podaci o visini i načinu finansiranja Žena u crnom kako bi im se urušio ugled i označile kao državni i nacionalni neprijatelj.

Vučićević se danas nije pojavio u sudu jer je, po rečima njegove advokatice, na službenom putu dok je punomoćnik Žena u crnom ocenila da Vučićević izbegava suđenje.

Advokatica te nevladine organizacije Kristina Todorović zatražila je od suda da novčano kazni Vučićevića zbog izostanka sa ročišta, dodavši da se on nije pojavio ni na ročištu 26. septembra, kada je saslušana predsednica Žena u crnom Stanislavka Zajović.

"Vučićević je izostanak sa ročišta 26. septembra opravdao suđenjem u drugom predmetu u Prvom osnovnom sudu, ali smo uvidom u tok predmeta na portalu tog suda utvrdili da ročšte tada nije ni bilo zakazano", rekla je Kristina Todorović

Vučićevićeva zastupnica navela je da nikome nije bila namera da laže, već da je u pitanju tehnička greška, što će i dokazati.

 


Ovaj tekst je proizveden u okviru projekta Pravni saveti i zastupanje na sudu za članove NUNS - a koji podržava je organzacija Civil Rights Defenders.

 


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar