BAZENUNS.RS

 

20. 02. 2018. Vera Barišić NUNSKomentari (0)

Završeno suđenje po tužbi guvrernerke NBS protiv Blica

Glavna rasprava na suđenju po tužbi guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković protiv izdavačkog preduzeća "Ringier Axel Springer", nekadašnjeg glavnog i odgovornog lista "Blic" Svetomira Marjanovića i novinarke "Blica" Željke Jeftić završena je danas u Višem sudu u Beogradu, a presuda će stranama u postupku biti dostavljena u zakonskom roku.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

NBS i guvernerka podneli su tužbu zbog teksta "Skandalozna naredba guvernerke: Zaposlite ih, pa neka su nestručni!" od 13. decembra 2014. u kome se navodi da je Jorgovanka Tabaković zapošljavala u NBS tako što je izdavala naređenja kadrovskoj službi sa svog mejla ko mora dobiti radno mesto, kao i da se posebno angažovala u slučajevima u kojima su stručne službe slale odgovor da je reč o nekvalifikovanim pojedincima.

 

Jorgovanka Tabaković na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede ugleda, časti i dostojanstva ličnosti traži milion dinara. Guvrenerka je prilikom svedočenja u septembru prošle godine rekla da taj tekst najteža uvreda koju je doživela u Srbiji od kada se bavi javnim poslom, od 1992. godine i da je "duboko uticala" na njen lični integritet i dostojanstvo.

 

Jorgovanka Tabaković je tada rekla da je kao javna ličnost spremna da je kritikuju i da sa zadovoljstvom čita kritičke tekstove, kao i da su i ona i NBS otvoreni za sve primedbe i sugestije, ali da su navodi u tekstu neistiniti i da niko u NBS, od kada je ona na njenom čelu, nije zaposlen mimo zakona i pravila.

 

Ovaj tekst je proizveden u okviru projekta Pravni saveti i zastupanje na sudu za članove NUNS - a koji podržava je organzacija Civil Rights Defenders.

 

 

 

 


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar