BAZENUNS.RS

 

16. 04. 2018. Vera Barišić NUNSKomentari (0)

Završeno suđenje po tužbi Vukašina Obradovića protiv urednika

Glavna rasprava na suđenju glavnom uredniku "Informera" Draganu Vučićevića po tužbi bivšeg predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašina Obradovića završeno je danas saslušanjem Vučićevića, a presuda će biti dostavljena stranama u postupku u zakonskom roku.

Foto: Medija centar

Foto: Medija centar

Obradović je tužio Vučićevića zbog dva teksta objavljena 2016. godine u "Informeru" u kojima su, kako se navodi u tužbi, iznete brojne neistine i uvrede.

U Vučićevićevoj kolumni "Slučaj šefa NUNS: Čibe, bre, džukelo!" objavljenoj 19. marta 2016, kao i tekstu od 20. marta 2016. piše da je Obradović "tražio od Brisela da srpskim vlastima naredi da zabrane Informer" i da je obavljao "sumnjive finansijske transakcije". Navedeno je i da je Obradović "u ime NUNS objavio fašistički proglas u kome poziva na uništenje Informera".

Ti tekstovi su objavljeni pošto je NUNS pozvao javne ličnosti na bojkot "Informera" zbog hajke koju je taj tabloid vodio protiv portala KRIK i njegov urednika Stevana Dojčinovića.

Vučićević je danas rekao da je neposredni povod za tekstove saopštenje NUNS-a u kojem se poziva na bojkot lista što, kako je rekao, predstavlja poziv na uništenje novina.

"Novinarska udruženja treba da štite novinare, a ne da ih uništavaju", rekao je Vučićević.

Za navode da je Obradović obavljao sumnjive finansijske transakcije Vučićević je kazao da je tu informaciju dobio od nekoga ko je radio u nedeljniku "Vranjske" i da se kasnije pokazalo da je ta informacija tačna i da su utvrđene brojne nepravilnosti u poslovanju Obradovićeve firme.

Vučićević je rekao i da je kolumna oblik novinarskog izražavanja u kojoj autor iznosi svoje mišljenje i da stoji iza svake reči koju je napisao.

 

Ovaj tekst je proizveden u okviru projekta Pravni saveti i zastupanje na sudu za članove NUNS - a koji podržava je organzacija Civil Rights Defenders.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar