BAZENUNS.RS

 

21. 06. 2011. NUNSKomentari (0)

Besplatna pravna pomoć članovima

Zahvaljujući organizacijama Civil Right Defenders i Media Legal Defence Initiative NUNS od juna meseca 2011. godine nastavlja sa pružanjem besplatnih pravnih saveta i uvodi novu uslugu - besplatno zastupanje na sudu.

Odgovarajući na potrebe svog članstva Nezavisno udruženje novinara Srbije je, uz podršku donatorskih organizacija poput Civil Rights Defenders i IREX/USAID od 2009 godine pružalo pravne savete svojim članovima. Uslugu dobijanja besplatnog pravnog saveta, pružanih preko telefona, u tom periodu iskoristilo je više od 500 članova. Tokom razgovora sa njima, i na osnovu rezultata istraživanja tržišta članstva i trenutne situacije u profesiji NUNS je odlučio da uslugu pravnog savetovanja i zastupanja na sudu uvrsti u svoj Poslovni plan kao jednu od najvažnijih usluga članstvu.
Tokom druge polovine 2010. godine NUNS je sproveo serijal razgovora sa kolegama iz esnafskih organizacija u regionu, donatorima i stručnjacima što je rezultiralo razvojem novog modela pravne pomoći.

U saradnji sa donatorima Civil Rights Defenders i Media Legal Defence Intitiative (MLDI) Udruženje je sklopilo ugovor o saradnji sa advokatskom kancelarijom Živković Samradžić kojim se obezbedjuje pravna podrška Sekretarijatu i članovima Udruženja.
Saradnja sa renomiranom advokatskom kancelarijom obuhvata pravno zastupanje članova NUNS-a u sudskim procesima i davanje besplatnih pravnih saveta.
Pored saradnje sa advokatskom kancelarijom Živković Samradžić, u okviru ovog projekta fokus je stavljen i na davanje saveta u vezi sa etičkim dilemama u novinarstvu. Na pitanja članstva odgovaraće Tamara Skrozza, novinarka i ko-autorka publikacije Kodeks novinara Srbije – uputstva i smernice. Tamara je takodje i predavačica kursa Etika u medijima.

 

Za više informacija i formulare posetite ove strane:


Pravno zastupanje članova NUNS-a na sudu

Pravni saveti za članstvo NUNS-a
Saveti vezani za etičke dileme medijskih profesionalaca

Realizaciju projekta besplatne pravne pomoći podržale su organzacije Civil Rights Defenders i Media Legal Defence Initiative.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar