BAZENUNS.RS

 

05. 12. 2015. Tanjug, RTVKomentari (0)

Dačić: Stav Mijatović nije stav OEBS

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da stav predstavnice OEBS za slobodu medija Dunje Mijatović nije i stav OEBS-a, ali da i ona i svi drugi predstavnici OEBS mogu uvek o svemu da razgovaraju sa funkcionerima Srbije.

Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova

Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova

Dačić je rekao da OEBS ima Stalni savet, na kojem se utvrđuju stavovi, ali i prateće institucije i organe, poput parlamentarne skupštine i nezavisne institucije, kao što je predstavnik za medije.

 

"Taj stav nikako ne može da bude stav OEBS, već stav institucije koja nema veze sa njim, u smislu stava cele organizacije.

 

To je mišljenje koja ne mora da bude prihvaćeno", rekao je Dačić i dodao da svako ima pravo na mišljenje, ali nema pravo da ono što je neistina prikazuje kao da je istina.

 

"Srbija nije osetljiva na kritike, ali Evropska komisija se uvek raspriča kad treba da se kritikuje nas, a kad treba da kritikuju Prištinu ili Hrvatsku obično su gluvonemi", podvukao je Dačić.

 

On je dodao da i Dunja Mijatović, i onaj ko će je naslediti, budući da joj uskoro ističe mandat, uvek može u Srbiji da razgovara sa bilo kojim funkcionerom.

 

"Ali kad im pokažete šta se sve objavljuje, oni se čude kako je to moguće. Toliko o diktaturi, pritiscima i svemu ostalom", rekao je Dačić.

 

 

Kritika da, ali...

 

Prema njegovim rečima, pozivanje na ubistvo premijera, svuda bi bio predmet reakcije nadležnih državnih institucija.
"Ovde treba braniti pravo na slobodu mišljenja, a to je kritika vlade. Pozivanje na rušenje vlasti, to nije sloboda mišljenja", rekao je Dačić.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar