BAZENUNS.RS

 

06. 11. 2015. NUNSKomentari (0)

Kazniti napadača na novinarku Milicu Ivanović

Nezavisno udruženje novinara Srbije najoštrije osuđuje fizički napad na novinarku Blica Milicu Ivanović koji se dogodio juče u poljoprivrednom kombinatu “Porečje” u Vučju, kod Leskovca.

NUNS očekuje da počinilac grubog fizičkog nasrtaja na novinarku bude kažnjen i podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao informisanja od javnog značaja zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

 

Prema pisanju Blica, novinarka Milica Ivanović je juče napadnuta u kombinatu “Porečje” gde je bila na novinarskom zadatku.
Kada je novinarka postavila pitanje o platama zaposlenih na nju je nasrnuo direktor pogona hladnjače Goran Živković, uhvativši je za vrat i vukući je za ruku.

 

Milica Ivanović je bila u društvu sa kolegom iz Večernjih novosti Igorom Mitićem sa kojim je prethodno razgovarala s generalnim direktorom i od koga su dobili dozvolu da obave razgovor sa radnicima i da snime proizvodne pogone.

 

Goran Živković, koji se nije predstavio kao rukovodilac i čiji identitet je novinarka kasnije saznala u policiji, pokušao je da joj zabrani da napravi još nekoliko fotografija i zahtevao da novinari napuste fabrički krug. “Pošto sam odbila, uz obrazloženje da imamo dozvolu generalnog direktora, on me je divljački napao”, ispričala je novinarka Ivanović.

 

Policija je odmah stigla na lice mesta a zatim je u policijskim prostorijama napravljen zapisnik, koji je prosleđen nadležnom tužiocu u Leskovcu.

 

Sekretarijat NUNS-a
U Beogradu 06.11.2015.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar