BAZENUNS.RS

 

27. 01. 2016. RTVKomentari (0)

Kurir najavio prijavu protiv ministra

Adrija medija grupa (AMG) koja izdaje dnevni list "Kurir" saopštila je danas da će podneti krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića zbog, kako se navodi, zloupotrebe službenog položaja.

Kako su naveli, krivična prijava će biti podneta zbog toga što je Stefanović redakciju "Kurira" uporedio sa reketašima.
"Ministar bi trebalo da zna da je reketiranje ozbiljno krivično delo, te da, ako postoje dokazi, treba pokrenuti postupak pred nadležnim sudom. Stefanović postupke vodi preko režimskih medija i podriva vrednosti poput vladavine prava, za koju se, tobože, vladajuća garnitura zalaže", ocenili su iz AMG.


Kako su dodali, skandalozno je da ministar u zemlji koja želi da bude deo Evropske unije zabranjuje davanje izjava medijima i disciplinuje članove drugih političkih stranaka zbog toga što imaju drugačiji stav i iznose ga u javnosti.


"Ministar nema pravo da na najprizemniji način lepi reketašku etiketu našim novinarima, koji su pod ogromnim pritiskom raznih batinaša i ucenjivača koji obilaze našu redakciju, prate i snimaju naše novinare i urednike, o čemu smo pisali i obaveštavali policiju", naveli su iz te kompanije.


Prema njihovim rečima, sramota je da Stefanović umesto profesionalizacije pravi partijsku policiju, koja u okviru Odeljenja za bezbednosne poslove pri njegovom kabinetu prati novinare i ostale za koje partijsko-policijska vrhuška proceni da su nepodobni.


"O ministru najbolje govori afera s njegovim fantomskim doktoratom, za koji su eksperti utvrdili da je plagijat...A što se tiče reketiranja, glavni urednik 'Kurira' stoji na raspolaganju istražnim organima i ne beži od zakona, koji bi trebalo da se sprovodi u institucijama, a ne preko režimskih glasila", navedeno je u saopštenju.


Stefanović je povodom izjave počasnog predsednika SPS Milutina Mrkonjića za Kurir kazao da o njemu najbolje govori to što daje izjave "najgorim reketašima" iz "Kurira".


Stefanović: Kuriru se ne može verovati


Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da neistine koje iznosi dnevni list "Kurir" samo pokazuju da se tim novinama ne može verovati i da taj list sve tekstove objavljuje radi pritisaka na državu, koja nije dozvolila preuzimanje listova "Politika" i "Večernje novosti".


Povodom najave dnevnog lista "Kurir" da će protiv Stefanovića podneti krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja, ministar je kazao da "na sreću nije teško odgovoriti vlasniku Kurira Aleksandru Rodiću, koji je iskoristio bolesnog čoveka i narkomana da iznese lažne optužbe na račun premijera".


"Očigledno je zbog toga Aleksandar Rodić nervozan, jer se stvari ne odvijaju onako kako je on zamislio, te stoga svakodnevno koristi svoje novine da ospe paljbu lažnih optužbi protiv svakoga ko se usudi da iznese drugačije mišljenje", naveo je Stefanović, a preneo dnevni list "Informer".


On je rekao i da kada kaže reketaši, to se ne odnosi na novinare 'Kurira', već isključivo na njihovog "gazdu" Aleksandra Rodića, koji je taj koji "pravi i uređuje naslovne strane i odlučuje ko će biti nova meta lažnih napada".


"Aleksandar Rodić je taj koji blati ljude samo zato što mu se ne sviđa ono što oni javno izgovaraju, Aleksandar Rodić je taj koji je uveo najgore medijsko blato na javnu scenu Srbije. I neka radi šta god hoće, ali to ne znači da ćemo mi, koji ne želimo da se povučemo pred njegovim brutalnim izmišljotinama, odustati", dodao je ministar.


Stefanović je dodao i da iako je MUP jasno istakao da se na spisku za racionalizaciju neće naći više od 1.050 ljudi, od kojih su polovina policajci, to ne sprečava "Kurir" da ponavlja hiljadu puta istu laž, samo zato što im to zvuči bolje u osporavanju rezultata Ministarstva unutrašnjih poslova.


"Bez obzira na sve napade tajkuna Rodića, neću se povlačiti i neću odustati od borbe za dekriminalizciju policije i obračuna sa korupcijom i kriminalom, a tajkun neka piše šta god hoće", ocenio je ministar.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar