BAZENUNS.RS

 

19. 09. 2016. Beta N1Komentari (0)

Mađarska pokrenula istragu o prebijanju srpskih novinara

Mađarsko tužilaštvo pokrenulo je istragu o prebijanju srpskih i stranih novinara, godinu dana pošto je interventna jedinica mađarske policije tukla predstavnike medija koji su na granici sa Srbijom izveštavali o izbegličkoj krizi, saopšteno je danas.

Kako je saopštilo Udruženje novinara Srbije, specijalna istraga o prebijanju šestoro novinara, među kojima je bila i tročlana ekipa Radio-televizije Srbije, usledila je posle pritiska evropskih novinarskih organizacija kojima se pridružilo i UNS.

 

"Pokretanje istrage je važan korak. To smo shvatili kao znak da, iako mađarska vlada tvrdi da nije bilo povređivanja novinara, Tužilaštvo misli drugačije", izjavio je Nađ Navaro.Balaž Nađ Navaro, mađarski novinar koji je predsedavao Nadzornom odboru

 

Evropskog centra za novinarske i medijske slobode, predao je Tužilaštvu dokaze koje je centar prikupio o incidentu na graničnom prelazu Reske.

 

On je izrazio nadu da će istraga biti temeljna i počinioci proglašeni krivim, kao i da se takvi napadi neće dešavati u budućnosti.

 

Među napadnutim medijskim radnicima bili su Timea Bek iz Slovačke, Jacek Tacki iz Poljske, Voren Ričardson iz Australije i ekipa RTS-a koju su činili Jovana đurović, Hadži Vladan Mijailović i Miroslav đurasinović.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar