BAZENUNS.RS

 

17. 09. 2015. NUNSKomentari (0)

Mađarska Vlada da kazni policajce koji su pretukli novinare RTS

Nezavisno udruženje novinara Srbije osuđuje jučerašnji postupak mađarske policija koja je primenila nasilje prema izveštačkoj ekipi RTS, i poziva Vladu ove susedne države da se javno izvini novinarima srpskog Javnog servisa, i utvrdi odgovornost policajaca koji su pretukli novinare.

NUNS poziva kolege iz Evropske federacije novinara, Mađarskog udruženja novinara i Sindikata novinara Mađarske da javno osude ovaj brutalni čin ometanja koji predstavlja grubo kršenje elementarnih prava i sloboda novinara koje garantuju međunarodne konvencije.

 

Juče popodne, mađarski policajci su pendrecima povredili troje članova novinarske ekipe RTS. Snimatelja Vladana Hadži Mijailovića policajci su bacili na zid i udarali pendrekom po glavi i leđima, a zatim su mu slomili kameru. Pretučen je i snimatelj tona Miroslav Đurašinović, kojem su oštetili opremu. Novinarki Jovani Đurović je povređena ruka. Prema njenoj izjavi, ekipa RTS-a je napadnuta u trenutku dok se nalazila u međuprostoru između policijskog kordona i grupe migranata.

 

Sekretarijat NUNS-a
U Beogradu 17. 09. 2015.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar