BAZENUNS.RS

 

04. 11. 2015. b92.netKomentari (0)

Mali: Dokazaću da tvrdnje Krika nisu tačne

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da će dokazati da te tvrdnje, koje je izneo portal "Krik", nisu tačne.

Siniša Mali

Tanjug

Siniša Mali

Mali je izjavio da njegov pravni tim u Bugarskoj radi na preduzimanju pravnih koraka u vezi sa tvrdnjama da je on, kao direktor of-šor kompanije, vlasnik više stanova u toj zemlji.
Na pitanje dokle se stiglo sa tim slučajem, Mali je rekao da ne komunicira sa pravnim timom na dnevnom nivou, ali da sve ide svojim tokom i da je sve prepustio pravnim timovima u Beogradu i Bugarskoj.

"Što pre se završi to bolje, samo da se što pre završi cela priča u vezi sa tvrdnjama tog portala", kazao je Mali novinarima tokom posete "Beokom servisu".

Na pitanje novinara da li je njegov jedini argument da su napadi na njega u stvari usmereni protiv premijera Aleksandra Vučića, Mali je kazao da to "apsolutno nije jedini argument, ali to je ono što je tačno".

"Nisam meta svih ovih napada ja, već predsednik Vlade, a ja preuzimam odgovornost na sebe da sve tvrdnje koje su izašle u medijima nisu tačne", objasnio je Mali.

Na provokativno pitanje novinara "Krika", budući da tvrdi da je premijer meta napada, da li to znači da Vučić stoji iza of-šor kompanija u čije je ime Mali kupovao stanove, gradonačelnik Beograda je rekao: "Apsolutno ne".

"Ne znam odake Vam sada to. To apsolutno nije tačno, a ja ne želim sa vama da polemišem ovde na takav način. Idemo kroz institucije sistema. Ja ću reći šta imam da kažem institucijama. Vi ste rekli šta ste imali da kažete", poručio je on.
Agencija proverava optužbe protiv Siniše Malog
Agencija za borbu protiv korupcije i dalje proverava navode o tome da li je gradonačelnik Beograda Siniša Mali bio u sukobu interesa i da je na čelu of-šor kompanije na Devičanskim ostrvima, a o rezultatima tog postupka neće se oglašavati dok procedura ne bude okončana, rečeno je agenciji Beta u toj instituciji.

U Agenciji su naveli da ne mogu sa sigurnošću da kažu koliko će čitava procedura trajati i kada se mogu očekivati rezultati provere.

Sve zavisi od toga do kojih će se podataka doći i gde će istraga dovesti, naveli su u Agenciji za borbu protiv korupcije.

BIRN je 21. oktobra objavio da će Agencija za borbu protiv korupcije istražiti navode da je Mali direktor of-šor kompanije sa Britanskih Devičanskih ostrva i da tu funkciju obavlja paralelno s funkcijom gradonačelnika Beograda.

Prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije, funkcioneri su dužni da Agenciji prijave sve funkcije i sve prihod od funkcija koje obavljaju u zemlji i inostranstvu.

Mali nije prijavio da obavlja bilo koju drugu funkciju sem funkciju gradonačelnika, dok istaživačka mreža KRIK tvrdi da je on direktor bar jedne of-šor kompanije. Mali je demantovao te navode, tvrdeći da su dokumenta te firme sa njegovim potpisom falsifikovani.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar