BAZENUNS.RS

 

12. 12. 2018. NUNSKomentari (0)

Medijska koalicija: Nadležni državni organi moraju otkriti ko je zapalio kuću novinara Milana Jovanovića u Vrčinu

Medijska koalicija najoštrije osuđuje teroristički napad na kuću Milana Jovanovića, saradnika informativnog portala Žiginfo.rs i zahteva od policije i tužilaštva da najhitnije istraže ovaj monstruozni zločin koji je srećom završio bez ljudskih žrtava.

Foto: N1

Foto: N1

Medijska koalicija očekuje da istraga podmetanja požara u kojem je kasno sinoć u Vrčinu, nadomak Beograda, izgorela porodična kuća Milana Jovanovića dobije apsolutni prioritet policije i nadležnog tužilaštva kako bi se vinovnici teškog zločina priveli pravdi.

 

Slučaj mora biti istražen do kraja ne samo zbog teških posledica i ozbiljnih pretnji po život Milan Jovanovića i njegove supruge već i zbog njegovih sumnji da su nalogodavci napada moćni pojedinci iz rukovodstva opštine Grocke. Jovanović je imao saznanja da se sprema njegova likvidacija i o tome obavestio policiju ali se teroristički napad svejedno dogodio.

 

Prema prvim saznanjima porodice Jovanović, video kamera iz njihovog neposrednog komšiluka snimila je oko tri časa posle ponoći dvojicu maskiranih napadača koji su u njihovu garažu ubacili zapaljive naprave. Požar je ubrzo potpuno zahvatio njihovu kuću koja je izgorela do temelja. Supruga Milana Jovanovića je srećom bila budna i prisebna da spasi njihove živote. 

 

U razgovoru sa predstavnikom NUNS-a, Milan Jovanović je rekao da se dugo bavi istraživanjem zloupotreba i finansijskih pronevera predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovoića i da je tome objavljivao tekstove za Žiginfo.rs. Protiv Simonovića je podnosio i krivične prijave a istim povodima obraćao se najvišim državnim organima - od pravobranilaštva, preko pojedinih ministarstava i premijera do predsednika Republike. Dobijao je retke povratne informacije da su prijave prosleđene na postupanje tužilaštvu.

 

Pre požara, Milan Jovanović je trpeo raznovrsne anonimne pretnje, ali i pritiske od lokalne vlasti.

 

Nezavisno udruženje novinara Srbije

Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Asocijacija nezavisnih elktronskih medija

Poslovno udruženje Lokal press

Asocijacija onljan medija

 

 


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar