BAZENUNS.RS

 

20. 11. 2015. N1Komentari (0)

Mile Radišić kažnjen sa 500 evra zbog pretnji smrću novinaru

Banjalučki biznismen Mile Radišić je uz jake mere obezbeđenja doveden u Osnovni sud u Banjaluci, gde je osuđen na novčanu kaznu od hiljadu konvertibilnih maraka (oko 500 evra) zbog pretnji smrću novinaru Siniši Vukeliću.

Radišić, vlasnik firme Grand trejd, pred Osnovnim sudom u Banjaluci priznao je krivicu, a pored izrečene kazne, platiće i troškove suđenja u iznosu od 200 maraka.

U oktobru prošle godine, pošto je Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo oslobađajuću presudu Radišiću i ostalim optuženim za manipulisanje cenama akcija Medicinske elektronike i predmet vratilo na ponovno suđenje Okružnom sudu u Banjaluci, Vukelić, koji je prvi otkrio tu aferu, pozvao je Radišića i zamolio ga za komentar sudske odluke.

Radišić ga je tada napao rečima: "Šta ti hoćeš, ja ću tebe roknuti! To sam sebi obećao, jer ti si ovo sve i zakuvao".

Vukelić je pretnju prijavio policiji, koja je Radišića saslušala.

On je inspektorima potvrdio da je imao telefonski razgovor s "jednim novinarom", ali je negirao da mu je pretio smrću i da uopšte zna o kome je novinaru reč.

Radišić je ranije pravosnažno osuđen na tri godine zatvora zbog malverzacija s akcijama banjalučke Medicinske elektronike.

U martu ove godine Radišić je pobegao u Srbiju, kako bi izbegao izdržavanje zatvorske kazne, a pre dva dana pojavio se na ulazu u Kazneno-popravni zatvor Tunjice u Banjaluci i prijavio se na izdržavanje kazne.

Još nije poznato kako se Radišić vratio u RS i BiH, jer njegov ulazak u zemlju nije evidentiran ni na jednom graničnom prelazu.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar