BAZENUNS.RS

 

16. 07. 2019. NUNSKomentari (0)

Najviši državni funkcioneri da osude ponašanje Vojslava Šešelja u Narodnoj skupštini

Nezavisno udruženje novinara Srbije osuđuje uvrede upućene novinarki Danasa Snežani Čongradin koje je u Narodnoj skupštini Republike Srbije izrekao Vojislav Šešelj, poslanik i lider Srpske radikalne stranke.

Šešelj je reagujući na tekst Snežane Čongradin „Zašto nisam napisala izveštaj iz Srebrenice?“ novinarki uputio niz neprimerenih uvreda i dodao: „a ja bih svakog ovakvog novinara, koji ovo napiše poslao na 20 godina robije“.

NUNS smatra da je ovakvo komentarisanje i vređanje novinarke od strane javnog funkcionera neprihvatljivo a pogotovo kada je izrečeno u Narodnoj skupštini.

NUNS je više puta upozoravao na neprimereno ponašanje Vojslava Šešelja i drugih poslanika u Narodnoj skupštini prema novinarima i smatra da je ovakvo ponašanje direktna posledica stvaranja atmosfere netolerancije prema slobodi izražavanja i informisanja. Na ovaj način javni funcioneri ne samo da ne osuđuju napade i pritiske na novinare već podstiču takvo ponašanje.

NUNS poziva predsedavajuću u Narodnoj skupštini da reaguje na ovakve istupe Vojslava Šešelja i ostalih poslanika i zahteva od najviših državnih organa da osude takvo ponašanje javnih funkcionera.

 

Sekretarijat NUNS-a

16. jul 2019.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar