BAZENUNS.RS

 

17. 12. 2015. Komentari (0)

Novinari ne kleče/Predsedniče Vlade održite obećanje

Poštovane koleginice i kolege,

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić javno je obećao 7. decembra da Bratislav Gašić više neće biti ministar odbrane, zbog prostačkog komentara upućenog novinarki Zlatiji Labović dan ranije. Od tog obećanja prošlo je deset dana, a premijer nije Skupštini Srbije uputio zahtev za razrešenje ministra odbrane, što bi trebalo da bude prvi korak u postupku Gašićeve smene.

 

Uvereni da posle onakvog postupka Bratislava Gašića nema nikakvog opravdanja za odlaganje njegove smene i uvidevši da prvi prostestni skup medijskih profesionalaca „Novinari ne kleče/Smena Gašića“, održan 7. decembra, nije bio dovoljan, jer smo svedoci pokušaja da se Gašićev postupak opravda i relativizuje, a njegova smena odloži ili sasvim skine sa dnevnog reda, zakazujemo drugo protestno okupljanje “Novinari ne kleče/Predsedniče Vlade održite obećanje“ za ponedeljak 21. decembar 2015. godine u 19 sati.

 

Istovremeno pozivamo sve novinarke, novinare i ostale medijske profesionalce koji žive i rade izvan Beograda i Novog Sada da istog dana u isto vreme održe ispred najvažnijih institucija vlasti u svojim gradovima protestne skupove sa istim zahtevom: Da premijer Aleksandar Vučić odmah podnese Skupštini Srbije predlog za razrešenje ministra odbrane.

 

Molimo vas da fotografije sa svih protestnih skupova koji budu održani postavite na ovu stranicu.

 

Pozivamo sve koji nas podržavaju u ovom zahtevu da svoju profilnu sliku na Fejsbuku zamene slikom koju postujemo na ovoj stranici, sve dok naš zahtev ne bude ispunjen.

 

Svi naši prijatelji, porodice i preostali poštovaoci novinarske profesije i ovoga puta su dobrodošli na protestna okupljanja.

 

#NovinarkeNeKlece #NovinariNeKlece


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar