BAZENUNS.RS

 

04. 06. 2014. NUNSKomentari (0)

NUNS: Istražiti fizički napad na voditelja Dejana Anđusa

Nezavisno udruženje novinara (NUNS) zahteva od policije i drugih nadležnih organa da hitno istraže izveštaje o fizičkom napadu Nebojše Čovića na voditelja Dejana Anđusa.

Sa ogorčenjem moramo da konstatujemo da je ovo samo još jedan u nizu fizičkih napada na novinare zbog izveštaja koje objavljuju ili ocena koje iznose.

Fizička bezbednost novinara je osnovni preduslov za slobodu medija i javne reči, a država je dužna da to osigura. Na žalost, u Srbiji i dalje ima dosta kolega kojima je neophodna policijska pratnja jer su im životi ugroženi. Ranije počinjena ubistva novinara nisu rešena, niti su utvrđeni vinovnici čitavog niza napada na novinare. Sporost u rešavanju ovih slučajeva doprinosi stvaranju atmosfere u kojoj su fizički napadi na novinare i dalje mogući   

Funkcioneri i građani koji smatraju da su povređeni ili oštećeni načinom na koji je neki medij pisao ili izveštavao o njima imaju čitav niz zakonskih i drugih mogućnosti da iznesu svoj stav. Pri tome se mora imati u vidu da sloboda govora podrazumeva i slobodno komentarisanje i iznošenje stava.

U Beogradu: 04. 06. 2014. godine

Sekretarijat NUNS-a


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar