BAZENUNS.RS

 

11. 06. 2014. NUNSKomentari (0)

NUNS: Javnost očekuje pomake i u istrazi ubistva Milana Pantića

Nezavisno udruženje novinara Srbije sa žaljenjem i nezadovoljstvom podseća da se danas navršava 13 godina od ubistva novinara Milana Pantića, a da se još ne zna ko je i po čijem nalogu izvršio ovaj težak zločin.

NUNS ponavlja da će sve dok se potpuno ne rasvetle ubistva novinara Milana Pantića, Slavka Ćuruvije i Radislave Dade Vujasinović, sloboda informisanja i medija u Srbiji ostati u mračnoj senci pritisaka, zastrašivanja, fizičkog ugrožavanja i nekažnjivosti zločina nad novinarima.

Javnost očekuje da posle podizanja optužnice protiv četvorice bivših pripadnika Državne bezbednosti, osumnjičenih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, istražni organi učine sve kako bi se napravili pomaci i u istragama ubistava Milana Pantića i Dade Vujasinović.

Novinar Milan Pantić ubijen je 11. juna 2001. godine u Jagodini, ispred svog stana, oko osam sati ujutro, sa "nekoliko udaraca tupim predmetom u glavu", na povratku iz prodavnice, sa veknom hleba i litrom mleka u rukama.

Kao dopisnik Večernjih novosti, Milan Pantić je najviše tekstova objavio o kriminalu u Jagodini i Pomoravskom okrugu.

U pokušajima da rasvetli ovaj zločin, policija u Jagodini i Kriminalistička policija Srbije obavili su razgovore sa više stotina lica. Posle ubistva Pantića, policija je napravila foto robot potencijalnog ubice i raspisala nagradu od tadašnjih 300.000 nemačkih marka, ali sve do danas ubica ostaje nepoznat.

Sekretarijat NUNS-a

U Beogradu 11. juna 2014. 


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar