BAZENUNS.RS

 

16. 03. 2019. NUNSKomentari (0)

NUNS osudio pretnje direktoru televizije N1

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije osuđuje nove pretnje televiziji N1 koje su ovog puta direktno upućene direktoru te medijske kuće Jugoslavu Ćosiću.

Foto: N1

Foto: N1

NUNS poziva policiju i nadležno tužilaštvo da najozbiljnije istraže slučaj, otkriju ko je pretio Ćosiću i protiv počinioca pokrenu odgovarajući postupak.

 

NUNS ocenjuje da pretnje direktoru N1 predstavljaju grub pritisak na uređivačku politiku profesionalne i objektivne televizije. 

 

Posebno je neprihvatljivo to što je NN lice koje je sinoć putem telefona pretilo Ćosiću dovelo TV N1 u vezu sa terorizmom. Takve poruke su opasne jer mogu da inspirišu na nove pretnje i pritiske na medije koji i o najosetljivijim temama informišu nepristrasno i odgovorno.

 

Sinoć je direktora N1 Jugoslava Ćosića na službeni telefon pozvala osoba koja se predstavila kao službenik vlade SAD i koja je zahtevala da objasni izveštavanje N1 o  terorističkom napadu u Novom Zelandu. Neimenovana osoba je rekla da se iz izveštaja N1 može zaključiti da televizija ima dokaze o povezanosti napada sa "terorističkom bazom" u Srbiji. 

 

Od direktora N1 isto lice je ultimativno zahtevalo da te dokaze predoči usmeno ili pismeno na e-mail adresu koja će mu biti poslata "u roku od dva sata". U suprotnom Ćosiću je zaprećeno da će mu biti uskraćen ulazak u SAD.

 

Sekretarijat NUNS-a

U Beogradu 16. marta 2019.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar