BAZENUNS.RS

 

06. 06. 2014. Komentari (0)

NUNS pozdravlja podizanje optužnice za ubistvo Ćuruvije

Nezavisno udruženje novinara Srbije izražava zadovoljstvo što je konačno, posle punih 15 godina, podignuta optužnica za ubistvo Slavka Ćuruvije, novinara i vlasnika lista Dnevni telegraf.

NUNS očekuje da se u postupku dokazivanja optužnice dođe i do nalogodavaca ovog teškog zločina čije rasvetljavanje već deceniju i po predstavlja veliki ispit za veoma sporo demokratsko sazrevanje srpskog društva.


Takođe, NUNS izražava nadu da će optužnica za ubistvo Ćuruvije biti dodatni podstrek da se rasvetle i ubistva novinarke Dade Vujasinović (1994.) i novinara Milana Pantića (2001.) Pravda ne može i ne sme ostati samo delom zadovoljena i zato je na istražnim i pravosudnim organima da učine sve kako bi i naručioci i politički pokrovitelji svih ubistva novinara bili izvedeni pred lice pravde.


Sve dok ovi zločini ne budu potpuno rasvetljeni i procesuirani sloboda informisanja u Srbiji ostaje u senci pritisaka, pretnji i fizičke ugroženosti medija i novinara.


Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je danas da je podiglo je optužnicu protiv Radomira Markovića, Milana Radonjića, Ratka Romića i Miroslava Kuraka, bivših pripadnika Državne bezbednosti. Marković se tereti za podstrekavanje a ostali za saizvršilaštvo ubistva koje se dogodilo 11. aprila 1999. godine.

Sekretarijat NUNS-a
U Beogradu 06. juna 2014.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar