BAZENUNS.RS

 

06. 11. 2015. NUNSKomentari (0)

NUNS zahteva kažnjavanje napadača na novinare Politike

Nezavisno udruženje novinara Srbije protestuje zbog napada na novinarsku ekipu dnevnika Politika i traži od nadležnih pravosudnih organa da kazne počinioca ovog skandaloznog nasrtaja na novinara koji su obavljali profesionalni zadatak.

Novinarku Danijelu Vukosavljević i njenog kolegu fotoreportera Politike juče dok su prikupljali informacije o eksploziji bombe na beogradskom Vračaru napao je Božidar Filipović, stanar zgrade ispred koje se dogodila eksplozija.
Filipović je novinarku i fotoreportera pozvao da uđu u njegov stan što su oni učinili verujući da će dobiti informacije. U stanu su zatekli ekipu lista Alo i zatim doživeli strašne pretnje.

 

“Filipović je tada rekao: ‘Sad kada ste ušli, nećete izaći odavde. Olovom ću da vas napunim, pa ćemo da vidimo ko će onda da piše tekst’. Držao nas je zatvorene oko 15 minuta. On inače ima elektronsku narukvicu na ruci jer je osuđen zbog napada na policajca. Unutra je bio i njegov advokat. Želeli smo da sačekamo policiju, ali nas je žena koja se predstavila kao vlasnica stana naknadno izbacila napolje”, izjavila je Vukosavljević za UNS. Dodala je da slučaj još nije prijavila policiji, ali je redakcija Politike u policiji saznala da je istraga u toku.

 

NUNS podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem Krivičnim zakonikom zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

 

Sekretarijat NUNS-a
U Beogradu 06.11.2015.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar