BAZENUNS.RS

 

16. 06. 2015. Vladimir Mitrić Večernje NovostiKomentari (0)

O ubistvu Milana Pantića pričaću samo preko interneta!

Dragan Antić, potencijalni okrivljeni za ubistvo novinara „Novosti” neće susret sa srpskim tužiocem. Tvrdi da o tome ne zna ništa, ali i da bi njegova izjava video-linkom mogla da okrivi “neke”.

Dragan Antic Foto: novosti.rs

Dragan Antic Foto: novosti.rs

Dragan Antić (ranije Tešić), bivši pripadnik 10. diverzantskog odreda, koji se u javnosti pominjao kao osumnjičeni za učešće u ubistvu našegnovinara Milana Pantića u Jagodini, kaže da ne želi da susret sa tužiocima iz Srbije, ni u BiH ni u Beogradu. Iako je i prošle nedelje boravio u Republici Srpskoj, veli da o svojim saznanjima o ubistvu novinara “Večernjih novosti” pred pravosudnim organima želi da govori samo preko video-linka iz Nemačke gde trenutno živi. Strah od susreta sa tužiocem “oči u oči” on obrazlaže svojom bojazni “da bi mogao biti fizički namešten”.

Ovaj nekadašnji vojni specijalac, inače, nema nemačko državljanstvo, kako se ranije tvrdilo. U izjavi za “Novosti” navodi da ne beži od davanja iskaza o svojim saznanjima na okolnosti ubistva Pantića i, kako kaže, “želeo bi da se to dogodi uz kontrolu neke ozbiljne institucije”.

Iz njegovih reči je očigledno da Državnu komisiju Vlade Srbije koja se bavi utvrđivanjem istine o ubistvu novinara ne smatra “ozbiljnom”.

- Sve informacije mogu da dam putem video-linka pred bilo kim, što je u svetu merodavno — kaže Antić. — U Komisiji za ispitivanje ubistva novinara su svesni da u suštini od mene ne mogu dobiti nikakav koristan trag u vezi sa tim slučajem, jer o tome ne znam ništa. Sa druge strane, ljudi iz Komisije znaju da preko video-linka oni mogu doći u situaciju da se otkrije učešće nekih drugih osoba u ovoj jeftinoj zaveri i zbog toga ne pristaju na video-link — tvrdi on i dodaje da je sigurniji u davanje iskaza preko linka jer internet može da bude praćen sa više strana, dok susret oči u oči nosi rizik za njegovu bezbednost.

Dragan Antić navodi da nikad ni sa kim iz “Jagodinske pivare” nije imao veze, posebno ne sa bivšim direktorom u novosadskom hotelu “Park”.

- U tom hotelu u životu nisam bio — tvrdi on i dodaje da je nemačkim vlastma poznata njegova adresa u Minhenu.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar