BAZENUNS.RS

 

21. 06. 2016. N1Komentari (0)

Policija radi na otkrivanju osobe koja je pretila Kesiću

Policija je u saradnji sa tužilaštvom preduzela sve mere kako bi utvrdila ko je osoba koja je pretila novinaru Zoranu Kesiću, izjavio je ministar policije Nebojša Stefanović

 

 

"Kesića smo zvali istoga dana i kontaktirali smo ga povodom jedne od poruka koja je ukazivala na pretnju", rekao je on novinarima u Nastavnom centru Makiš da će policija u tom slučaju utvrditi sve ono što spada u njenu nadležnost.

 

On dodaje da će policija postupati u skladu sa svojim nadležnostima i da se ne može baviti utvrđivanjem ko je montirao snimke.

 

"To bi bilo kršenje slobode govora", kaže Stefanović.

 

Stefanović je rekao da ne postoji osoba kojoj je prećeno, a da nije utvrđeno o kome se radi.

 

"Utvrdićemo da li je neko pretio, ko je pretio i da li ta osoba na bilo koji način predstavlja opasnost po bezbednost. Ako ta osoba nije iz naše zemlje tražićemo međunarodnu pravnu pomoć i to je ono što policija može da uradi, kao što smo činili u svakom slučaju u prethodne dve godine. Ne postoji osoba kojoj je prećeno, a da nismo utvrdili o kome se radi, da to lice nismo priveli, da nismo konsultovali tužioca i predali ga pravosudnim organima. Dakle uvek je to rađeno tako, ali nemojte očekivati od države da se bavi montažom na internetu. To je stvarno neozbiljno", rekao je Stefanović.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar