BAZENUNS.RS

 

10. 11. 2014. DanasKomentari (0)

Ponovno suđenje zbog pretnji novinaru

Viši sud u Nišu ukinuo je presudu niškog Osnovnog suda kojom su bivši direktor Gradske toplane Milutin Ilić (64) i njegovi saradnici Dobrivoje Stanimirović (58) i Mija Janković (54) oslobođeni optužbi da su pretili uredniku „Južnih vesti“ Predragu Blagojeviću i ugrozili mu sigurnost. Viši sud je ocenio da je presuda Osnovnog suda zasnovana na „pogrešno i nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju“, a da su njeni delovi „nejasni“.

Predrag Blagojević

MC

Predrag Blagojević

Naloženo je ponovno suđenje, a prvo ročište zakazano je za 11. decembar. U poništenoj presudi Osnovnog suda, koju je potpisala sudija Marija Svilar Petković, ocenjeno je da „izjave“ koje su Blagojević u upućivali Ilić, Stanimirović i Janković „nemaju karakter pretnje“.

 

Po mišljenju suda, njihove izjave „ne stavljaju oštećenome u izgled da će on ili njemu blisko lice biti napadnuto, odnosno da će im biti naneto kakvo zlo“.

 

Urednik Južnih vesti Blagojević je aprila prošle godine prijavio policiji da je primio niz pretnji nakon serije tekstova o korupciji, partijskom zapošljavanju i spornim nabavkama alkoholnog pića u Toplani.

 

On je naveo da ga je najpre tadašnji direktor Toplane Ilić pitao: „Da ste takvu stvar objavili u Americi, da li biste živi dočekali jutro?“, a na pitanje Blagojevića da li da to shvati kao pretnju odgovorio:“ „Da vi kažete da ja lažem, a ja da vas milujem i mazim, to neće moći“.

 

Nešto kasnije Ilićev saradnik u Toplani Stanimirović, predstavljajući se kao „pukovnik Dobrivoje iz Prištine“, i „telohranitelj Mija Janković“, telefonski su ga „upozorili“ da je „državi napravio problem“ i poručili da se „ne igra vatrom".


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar