BAZENUNS.RS

 

17. 12. 2015. FonetKomentari (0)

Protest TV Best

Televizija Best iz Zaječara u saopštenju "najoštrije osuđuje današnji upad u prostorije nepoznatih osoba koji su se predstavili kao inspektori Uprave kriminalističke policije Republike Srbije".

Kako je objavljeno na sajtu ove televizije, "dvojica muškaraca, koji su ušli u televiziju Best, tražili su uvid u dokumentaciju i poslovanje firme, ali bez ijednog naloga suda, tužilaštva ili bilo kog državnog organa".

 

"Ova dvojica muškaraca, nisu hteli da daju zaposlenima na televiziji ni da ubeleže podatke sa njihovih legitimacija, kako bi se proverilo da li su oni zaista poslati na službeni zadakat ili je njihov dolazak izrežiran pritisak na medij", ukazuje se u saopštenju.

 

Rukovodstvo televizije Best, novinari, urednici, snimatelji i svi zaposleni, dodaje se u saopštenju, "smatraju da je ovo još jedan u nizu žestokih pritisaka na slobodu medija i nezavisno izveštavanje televizije, kao i brojna istraživanja koja su novinari pokrenuli".

 

Prema saopštenju, "ovo je novo zastrašivanje zaposlenih u televiziji Best i stvaranje atmosfere cenzure i samocenzure".
"Slobodu govora, nezavisna istraživanja, reportaže, kao i objektivno izveštavanje televizije Best iz Zaječara, neće ućutkati ni jedan policajac", napominje se u saopštenju, "a pogotovo ne oni koji nelegalnim upadima žele da zastraše svakog ko drugačije misli". 


Klikni ovde za nastavak priče

Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar