BAZENUNS.RS

 

04. 12. 2015. RTS.RSKomentari (0)

Smajlović: Mišljenje Kovačevićeve ne može da bude pritisak

Predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović smatra da mišljenje koje je urednica RTS Olivera Kovačević iznela u javnost nikako ne može da bude pritisak na istražne organe, kao što tvrdi SNS.

Ljiljana Smajlović, predsednica udruženja novinara Srbije

Ljiljana Smajlović, predsednica udruženja novinara Srbije

"Olivera Kovačević ima pravo na svoje mišljenje. Ne vidim kako bi javno izrečeno mišljenje jedne novinarke moglo da predstavlja brutalni pritisak na rad istražžnih organa", kaže Ljiljana Smajlović za Kurir".

 

Olivera Kovačević je ranije danas za taj list izjavila da "bi bilo razumno da na informativni razgovor u policiju budu pozvani i urednici TV Pink i Informera, a ne samo urednici i vlasnik Kurira".

 

Srpska napredna stranka saopštila je da je "brutalno političko mešanje Olivere Kovačević, jednog od najmoćnijih urednika na RTS-u, u istražne radnje koje po nalogu Tužilaštva, a u skladu sa zakonima Srbije, preduzima policija, u najmanju ruku skandalozno, i pokazuje da je SNS bila apsolutno u pravu kada je izražavala sumnju u objektivnost i nepristrasnost pojedinih čelnika javnog servisa".

 

Vlasnik dnevnog lista Kurir Aleksandar Rodić, glavni urednik Milan Lađević i odgovorni urednik Marija Kordić pozvani su na saslušanje zbog sumnje u izazivanje panike i nereda


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar