BAZENUNS.RS

 

24. 02. 2016. Komentari (0)

Sport: "Nepodobni" novinari poslati na odmor

Nastavlja se nezakonito ponašanje vlasnika Beoton R doo prema zaposlenima Izgladnjivanje, pa sakaćenje Sporta Posle konferencije održane u Pres centru UNS, poslodavac Beoton R doo ne da nije pokušao da ispravi nedostatke ukazene od strane zaposlenih u dnevnom listu Sport, već je pokazao još veću bezobzirnost.

Dvoje novinara koji su na konferenciji pričali o teškoj materijalnoj situaciji dobili su Upozorenje pred otkaz. A da pridržavanje zakona ovezemlje Beoton R nikad nije bilo važno, pokazuje što su oboje, uprkos aktima ove države, istovremeno dobili i rešenja o godišnjim odmorima koji teku od tog trenutka. Za novinu koja je po broju zaposlenih već ispod svakog tehnološkog mimimuma, ovo je samo novi dokaz da vlasnicima nikad nije ni bio važan Sport. Kao ni ljudi koji u njemu rade.


Slanjem "nepodobnih" na odmore u vreme kad počinje prolećni deo fudbalskih šampionata Srbije, košarkaški, rukometni i odbojkaški ulaze u finiše takmičenja, znači da će posao da se raspodeli na preostale i onako preopterećene zaposlene. Valjda dok ne nađu nekog ko će biti u stanju sam da obavlja čitav posao izdavanja dnevne novine. Ili dok svi ne pobegnu od neprekidnog maltretiranja i omalovažavanja. Koliko god da su ekspeditivni kad treba da zaplaše zaposlene koji samo traže obećano, a neispunjeno, vlasnici su nemarni da obaveste Zavod za zdravstveno osiguranje da koleginica održava trudnoću. Zbog tog propusta buduća majka još nije dobila ni dinar nadoknade.


Zaposleni dnevnog lista Sport U Beogradu 23.02.2016.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar