BAZENUNS.RS

 

21. 01. 2016. Komentari (0)

SPS javno osudio progon novinara

Zloupotrebu medija, za koju tvrde da postoji u gradu na Kolubari, socijalisti smatraju nedopustivom i ističu da nijedan ovdašnji novinar ne sme biti izložen progonu zbog svojih tekstova.

SPS, uz to, osuđuje i najavu prljave izborne kampanje.


Prema rečima Đorđa Milanovića, člana Gradskog odbora SPS, mediji u Valjevu su uvek bili odgovorni i profesionalni, a socijalisti nikada nisu ometali slobodu medija, već su je uvek podržavali.


- Najoštrije osuđujem svaki lični napad, bez obzira na to da li se nekome neki tekst sviđa ili ne - kaže Dragan Jeremić, predsednik OO i član Izvršnog odbora SPS.


- Mediji jesu korektori javnog mnjenja, ali način na koji se to sada u Valjevu sprovodi nije dobar i nećemo dozvoliti da bilo ko "prlja" naš grad. Za ovakvu privatizaciju medija odgovorna je i država, a propuste je načinilo i gradsko rukovodsto, pa sve to treba ispraviti.


Povodom toga što su na talasima nedavno privagizovanog Radio Valjeva prozivani novinari Darija Ranković i Predrag Vujanac - zbog namere da javnost obaveste o zahtevima novih vlasnika prema gradu - Jeremić kaže da se i sam, bez povoda, našao u tim pamfletima.


Darija Ranković i Predrag Vujanac su objavili informacije prema podacima koji su im bili dostupni - kaže Jeremić.


- Podjednako je, međutim, nedopustivo da se u proglasima bilo kog medija neopravdano nađe i zamenik gradonačelnika Valjeva Žarko Kovač, koji je samo radio svoj posao. Zato smatram da rukovodstvo grada o ovome brzo mora da iznese svoj stav. Jer, ovakva situacija nikada nije viđena u našem gradu, upravo zahvaljujući visokoj profesionalnosti valjevskih novinara.


Direktor i glavni i odgovorni urednik Radio Valjeva Predrag Obućina, podneo je neopozivu ostavku zbog neslaganja s poslovnom politikom novih vlasnika ove medijske kuće. Za novog direktora imenovan je Goran Pejković, koji je i na čelu političkog programa, a glavni i odgovorni urednik biće Zoran Majdak, predsednik kompanije.


Obućina tvrdi da su mnogi poslovni potezi u Radio Valjevu povlačeni mimo njegovog znanja, da je u prvih mesec dana imao korektan odnos sa novim vlasnicima, ali se krajem prošle godine sve to promenilo na gore.


Zoran Majdak, međutim, ističe da su vlasnici Radio Valjeva bili nezadovoljni učinkom Obućine, pa su nameravali da mu daju otkaz, ali ih je on preduhitrio podnevši ostavku.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar