BAZENUNS.RS

 

09. 03. 2017. I.N.Komentari (0)

Za novinara Danasa

Novinar Danasa danas, po drugi put, nije mogao da ode na događaj koji je organizovao Grad Beograd.

Naime, posetu Sigurnoj kući, gde je trebalo da se pojavi gradski menadžer Goran Vesić, kolega Aleksandar Pavlović danas je morao da "propusti", jer u kombiju koji je novinare prevozio do mesta događaja, za njega "nije bilo mesta".

 

- Kombi koji prevozi novinare trebalo je da pođe ispred Skupštine grada u Sigurnu kuću na događaj kome je trebao da prisustvuje gradski menadžer Goran Vesić, a povodom 8. marta - Dana žena. U tom trenutku kapacitet od osam mesta u kombiju je već bio popunjen, tako da pored mene na događaj nije otišao ni fotograf agencije Beta. Kako nam je u organizaciji rečeno, Grad nije mogao da obezbedi dodatno vozilo za preostale ljude koji su ostali bez prevoza. Već duže vreme taj kombi prevozi novinare na događaje i očito je da je nedovoljan kao jedino prevozno sredstvo Grada Beograda za pripadnike "sedme sile" budući da se nekoliko puta već događalo da je bivao popunjen - priča naš kolega.

 

Podsećamo, ovo nije prvi put da je novinaru Danasa onemogućeno da prisustvuje događaju na kome treba da se pojavi neko od čelnika Grada, s obzirom da mu je pre samo nekoliko sedmica, kada je došao na identično mesto okupljanja povodom odlaska na otvaranje rampe za invalide predočeno da je poziv Danasu tog jutra otkazan zbog "škakljivih pitanja i tema o kojima su novinari gradske redakcije tih dana pisali", da bi samo desetak minuta kasnije događaj bio i zvanično otkazan "zbog delegacije iz Mađarske koju je trebao da primi Goran Vesić". Svi su se sa pomenutog okupljanja razišli, ali je kasnije taj događaj ipak bio održan bez naknadnog poziva dnevnom listu Danas.

 

 

Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar