BAZENUNS.RS

 

08. 10. 2018. NUNSKomentari (0)

NUNS i NDNV: Veoma opasne izjave Parezanovića i Vučića

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) smatraju da su izjave funkcionera BIA-e Marka Parezanovića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića o tome da u pojedinim medijima, nevladinim organizacijama i opozicionim partijama aktivno deluju strani agenti - izuzetno opasne i da mogu da se čitaju kao ozbiljna pretnja slobodi izražavanja i kritičkoj misli.

Vlast i mediji bliski vlasti poslednjih godina su potpuno revitalizovali retoriku devedesetih, kojom se svako ko iznosi kritički stav proglašava za "stranog agenta" ili "izdajnika". U atmosferi promocije mržnje i nasilja, u kojoj živimo, to etiketiranje na najozbiljniji način ugrožava bezbednost prozvanih.

 

Podsećamo da je Parezanović izjavio da su najveća pretnja Srbiji strani agenti koji deluju u medijima, nevladinim organizacijama i opozicionim strankama, a Vučić je potvrdio navode o delovanju agenata, uz konstataciju da oni "nemaju uticaj u srpskom društvu".

 

NUNS i NDNV podsećaju da su pojedine organizacije i pojedinci bliski vlasti već pokretali inicijativu da se, po ugledu na ruski model, prave registri "stranih plaćenika", sa jasnim ciljem da ti registri postanu spiskovi za odstrel.

 

NUNS i NDNV

Beograd – Novi Sad 8.10.2018.


Komentari (0) OSTAVI KOMENTAR


Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

Ime i prezime

Komentar